De coronacrisis heeft invloed op jouw Mentale Gezondheid
Dat de coronacrisis invloed heeft op ons kan niemand ontkennen. Echter, naast de vele mensen die besmet zijn met het coronavirus (ruim 1 miljoen positieve testen) heeft het Covid19 invloed op onze mentale gesteldheid. Nederlanders zijn gewend aan vrijheid en die wordt, van jong tot oud, beïnvloed. Onze veerkracht en weerbaarheid worden op de proef gesteld (zie pagina Het VQ).

Door deze crisis worden ook 'lichte' psychische klachten uitvergroot, ontstaan nieuwe en kunnen wij nauwelijks terecht bij hulpverleners. Hoe staan wij er voor is een vraag die gesteld wordt. Net als: 'Is er wel perspectief?' Moeilijke vragen, het antwoord is wel realiseerbaar. Jouw mentale (en fysieke) gezondheid is namelijk meetbaar door het VitaliteitQuotient. Ze zijn namelijk bijna altijd gerelateerd. Op deze pagina wordt MENTAAL als onderdeel van het VQ uitgelegd


Vitaliteit Groep Leefstijl pexels photo 3960967 kwetsbaar weerbaarheidHet VQ biedt perspectief (ook in de coronacrisis)

Waarom het VQ? Omdat jouw vitaliteit, leefstijl en gezondheid meetbaar zijn. Wanneer iets meetbaar is, kan je ook aan de slag met de dingen die niet goed gaan of juist wel goed gaan. Oftewel, behoud wat goed is, verbeter wat minder loopt in deze fase van je leven. Gezondheidsklachten zijn vaak ook een signaal. Een signaal om het even wat rustiger aan te doen, hulp te zoeken of er zelf wat aan te doen.

Deskundige hulp is aanbevolen en onze VQ Experts verwijzen u met mogelijke klachten naar de huisarts. Meten is weten en biedt perspectief, juist mentale gezondheidsklachten, zoals burn-out en depressie, zijn sneller te verhelpen wanneer u er op tijd bij bent. Het VQ biedt perspectief.


20200202 Banner VGNL Kennis andere sites 880p V2 002


Het VQ | Mentale Gezondheid = Psychisch + Welzijn + Zingeving
Binnen het VQ is mentaal meer dan alleen psychische gezondheid, welzijn en zingeving spelen ook een grote rol in onze mentale gezondheid en dus in de VQ-test. Welzijn is vergelijkbaar met kwaliteit van leven. Zingeving heeft te maken met het feit of iemand wel of niet religie een plek geeft in zijn of haar leven.

Het VQ Mentaal is jouw psychische gezondheid, in combinatie met welzijn en zingeving.

In samenwerking met Stichting IGZ Plus hebben wij een verkorte VQ-test ontwikkeld. Daarin kun je zien of je in groen-oranje-rood bent qua vitaliteit. Mentale gezondheid werkt hier in mee uiteraard. De gratis VQ-test kun je doen door op onderstaande banner te klikken van onze voorlichtingssite www.checkjevitaliteit.nl 


Banner Manifest nieuwe pexels photo 2893687 perspectief toekomst


Leefstijl Gezondheid biedt perspectief, zowel mentaal als fysiek
De Vitaliteit Groep gaat er vanuit dat iedereen, vroeg of laat, behoefte heeft aan zorg binnen Leefstijl Gezondheidszorg. Iedere Nederlander is een consument (afnemer van diensten) en de logische combinatie is dan: zorgconsument. 

Alle bijna17,5 miljoen Nederlanders hebben recht op maximale zorg, het rapport Leefstijl Gezondheidszorg 2020-2040 van Stichting IGZ Plus bevestigt deze visie, zie ook www.leefstijlgezondheidszorg.nl 

Belangrijk voor u als zorgconsument is uw geboden zorg ook gecombineerd kan worden. Mentaal, fysiek en uw dynamische omgeving hebben altijd met elkaar te maken, de coronacrisis toont dit aan. Meer informatie VitaliteitQuotient
Op deze website treft u meer informatie aan over Mentale Gezondheid. Wij verwijzen u graag naar de groen, rechterkolom: VitaliteitQuotient Toegelicht. Binnen deze 14 pagina's wordt elk de 3 hoofdgebieden en van de 11 deelgebieden nog eens toegelicht. 


20210301 Banner druppel HCP nieuwe pexels photo 3587015 drop in water V1


Recent heeft Vitaliteit Groep Nederland ook het collectieve VQ geintroduceerd onder de naam Human Capital Performance. Klik op bovenstaande banner om naar de HCP-website te gaan.


Opleiding VQ Expert
Heeft u als zelfstandig professional deze pagina gelezen? Wilt u werken met het VQ, binnen uw eigen praktijk of binnen de zakelijke markt (werkgevers en werknemers). Ga dan naar de pagina Opleidingen en check de opleidingsinformatie van Vitaliteit Groep Nederland.

Met de basisopleiding VQ Expert heeft u toegang tot specialisaties en kunt u werken binnen projecten van Human Capital Performance.