De coronacrisis heeft invloed op jouw Mentale Gezondheid
Dat de coronacrisis invloed heeft op ons kan niemand ontkennen. Niet alleen besmetting, maar ook de maatregelen omtrent corona hebben invloed op onze mentale gesteldheid.

Nederlanders zijn gewend aan vrijheid en die is langere tijd ingeperkt. Onze veerkracht en weerbaarheid worden op de proef gesteld en daarmee onze vitaliteit, zowel fysiek als mentaal.

Door deze crisis worden ook 'lichte' psychische klachten uitvergroot, ontstaan nieuwe en kunnen wij nauwelijks terecht bij hulpverleners. Vragen als: "Hoe is het gesteld met mijn vitaliteit" en  "Wat is mijn perspectief?" zijn lastige vragen, maar kunnen worden beantwoord.

Jouw gezondheid is namelijk meetbaar met de MFO-vragenlijst (VQ). Op deze pagina wordt MENTAAL als onderdeel van het VQ en de MFO/vragenlijst uitgelegd.


Vitaliteit Groep Leefstijl pexels photo 3960967 kwetsbaar weerbaarheidHet VQ biedt perspectief (ook coronatijd)

Met de MFO-vragenlijst wordt jouw vitaliteit, leefstijl en gezondheid gemeten en daaruit ontstaat een VitaliteitQuotiënt. Wanneer iets meetbaar is, kun je werken aan de zaken die minder of niet goed gaan, of juist de zaken die wel goed gaan behouden.

Gezondheidsklachten zijn vaak een signaal. Een signaal om het even wat rustiger aan te doen, hulp te zoeken of er op een andere manier wat aan te doen.

Meten is weten en biedt perspectief, juist mentale gezondheidsklachten, zoals burn-out en depressie, zijn sneller te verhelpen wanneer je er op tijd bij bent. Het VQ biedt perspectief.


Wanneer je deskundige hulp nodig hebt, verwijzen je naar jouw huisarts.

Het VQ | Mentale Gezondheid = Psychisch + Welzijn + Zingeving

Binnen het VQ is mentaal meer dan alleen psychische gezondheid. Welzijn en zingeving spelen een even grote rol en daarmee ook in de MFO-vragenlijst.

Welzijn is vergelijkbaar met kwaliteit van leven. Zingeving heeft te maken met hoe en welke betekenis jij geeft aan jouw leven. 

Jouw mentale VitaliteitQuotiënt (VQ) wordt gevormd door jouw psychische gezondheid, in combinatie met welzijn en zingeving.20211010 Home Check Je Vitaliteit pexels photo 1557853 knikker hand def


In samenwerking met Stichting IGZ Plus hebben wij een verkorte VQ-test ontwikkeld. Daarmee krijg je een globale indruk van jouw vitaliteit. De gratis VQ-test kun je doen door op onderstaande banner te klikken van onze voorlichtingssite www.checkjevitaliteit.nl Meer informatie VitaliteitQuotiënt

Op deze website tref je meer informatie aan over Mentale Gezondheid.

Wij verwijzen je graag naar de groene, rechterkolom: VitaliteitQuotiënt nader toegelicht. Binnen deze 14 pagina's wordt elk van de 3 hoofd- en 11 deelgebieden nog eens toegelicht. Collectieve VQ-app | voor werkgevers én werknemers
In 2021 heeft Vitaliteit Groep Nederland het collectieve VQ geïntroduceerd onder de naam Human Capital Performance (HCP).

Het HCP-concept wordt uitgevoerd door HCP-partners. Zelfstandige professionals die door Vitaliteit Groep Nederland intern zijn opgeleid. 
Klik op onderstaande afbeelding om naar de HCP-website te gaan.

20210301 Banner druppel HCP nieuwe pexels photo 3587015 drop in water V1