Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS


Iedereen maakt deel uit van onze samenleving, de maatschappij. De een heeft hierin een actievere rol dan de ander. Sommige zijn heel jong en gaan al dan niet naar school, anderen zijn oud(er), de een werkt, de ander is werkzoekende, gepensioneerd of afgekeurd.

Kortom; iedereen heeft zijn of haar rol in de maatschappij, of je het nu wilt of niet. Meer weten over de invloed vande maatschappij op jouw vitaliteit? Check Je Vitaliteit via www.checkjevitaliteit.nl en doe de gratis VQ-test.20200202 Nieuwe opzet VQ in kleur en z w versie9 003 DEF KleinKapitaal
Het VitaliteitQuotiënt wordt toegepast voor werkgevers en werknemers binnen Human Capital Performance (HCP), uitgevoerd door samenwerkende zelftstandige professionals. Check voor informatie www.hcpconsultancynetwork.nl Wanneer jij bewuste keuzes gaat maken om jouw rol in de maatschappij te veranderen, krijg je die rol en de regie zelf in handen.

Voorbeeldsituatie

De eerste vraag die wij stellen is: “Wat heb jij nodig om beter te functioneren en je beter te voelen”. Je vertelt dat je als succesvol werknemer alles hebt wat je hartje begeert. Een boeiende baan, een lieve en mooie vrouw, leuke kinderen, een groot huis en twee auto’s voor de deur. Je gaat regelmatig uit met je uitgebreide vriendenkring en vindt het geen probleem de rekening op te pakken. Met je gezin ga je vier keer per jaar op vakantie in het buitenland. Kortom: het leven lacht jou toe. Maar dan slaat het noodlot toe: het bedrijf waar je altijd voor hebt gewerkt, gaat failliet.

Je zag ‘de bui al een tijdje hangen’, maar dacht dat het wel los zou lopen. En nu sta je op straat. Je hebt nog wat meegekregen om de eerste maanden financieel te kunnen overbruggen, maar dat potje is al snel leeg. Je gaat vol goede moed solliciteren om zo snel mogelijk weer aan het werk te kunnen. Helaas gaat het in de hele branche slecht en je krijgt de ene afwijzing na de andere. Inmiddels stapelen de rekeningen zich op en teer je in op je spaargeld.


maatschappij en vitaliteit - bankroet - vitaliteitgroep.nl


De relatie met je vrouw komt onder druk te staan. Vakanties zijn van de baan en ook de avondjes uit zijn geschrapt van het programma. De auto’s zijn vervangen door één tweedehands exemplaar en je hebt noodgedwongen jullie huis in de verkoop gezet. Ver onder de verkoopwaarde wordt dit verkocht, waardoor een restschuld ontstaat.

Je voelt steeds meer de grond onder je voeten wegzakken en voelt je onder druk gezet door je vrouw en sociale omgeving. Steeds vaker zegt je ‘nee’ op uitnodigingen van de paar vrienden, die je nog over hebt.

Inmiddels woon je in een bescheiden flatje in een ander deel van de stad. Jij en je vrouw zijn bijna altijd samen thuis als de kinderen naar hun (nieuwe) school zijn. De relatie met je vrouw verslechtert. Zij wil dat jij weer zo snel mogelijk aan het werk gaat en genoeg geld verdient om haar oude levensstijl weer op te kunnen pakken. Zij toont weinig begrip voor jouw situatie. Uiteindelijk vraagt zij echtscheiding aan en neemt de kinderen mee.

Jij verhuist naar een 2-kamerappartement, dat je nog net kunt betalen. De maandelijkse alimentatie, de openstaande schulden e.d. laten je weinig financiële armslag. Van je aanvankelijke optimisme is niets meer over. Je vrienden zie je niet meer, je bent niet meer die vrolijke Frans die zij kenden. Je voelt je steeds eenzamer en somberder worden. Wat heb jij nodig om jouw leven een positieve wending te geven?Voorkomende klachten in dit deelgebied zijn:

  • Baanverlies (bijv. a.g.v. ziekte)
  • Re-integratie
  • Relationele problemen (privé, werk, school etc.)
  • Angsten/remmingen/belemmeringen
  • Schuld & schaamte
  • Plotselinge crisis
  • Omgaan met handicaps en beperkingenHCP Consultancy Network
 | voor en door zelfstandige professionals

Onze dienstverlening, onder de naam Human Capital Performance, is een concept dat bij iedere werkgever kan worden toegepast en door de toegankelijkheid geschikt is voor iedere werknemer. De individuele vitaliteit wordt verkregen nadat iedere werknemer de MFO-vragenlijst invult, waarna een interview volgt. De verkregen data geven inzicht in de vitaliteit, leefstijl en gezondheid van uw medewerkers. Daarnaast geven de data een indicatie van de (werk)tevredenheid van de medewerkers en de duurzame inzetbaarheid.

Onze organisatie bestaat uit zelfstandige professionals die gezamenlijk een regionaal netwerk vormen: HCP Consultancy Network. Deze hooggekwalificeerde HCP-partners hebben brede kennis en ervaring op het gebied van leefstijl, vitaliteit en gezondheid. Na specifieke opleiding door Vitaliteit Groep Nederland werken zij onder licentie, waardoor de kwaliteit van onze dienstverlening wordt gewaarborgd.

20200202 Banner VGNL Kennis andere sites 880p V2 002