De coronacrisis heeft invloed op jouw dynamische omgeving
Juist door de coronacrisis weten wij weer wat invloed van onze omgeving is. Dan bedoelen wij niet het klimaat maar het feit dat wij voornamelijk in één omgeving zijn: thuis. We slapen thuis, eten thuis en werken thuis, behalve mensen die een crusicaal beroep hebben dan. 

Die andere omgeving wordt nu veroorzaakt door een externe factor: de coronacrisis. Voor en na de coronacrisis zal die invloed er ook zijn. Denk aan het wel of niet hebben van werk, een relatie die verbroken wordt of het feit dat u uw rekeningen niet meer (volledig) kunt betalen. Al deze externe factoren heten binnen het VQ jouw dynamische omgeving en deze blijft veranderen, van jong tot oud.Vitaliteit Groep Leefstijl pexels photo 3960967 kwetsbaar weerbaarheid


 
Het VQ biedt perspectief (ook in de coronacrisis)
Waarom het VQ? Omdat jouw vitaliteit, leefstijl en gezondheid meetbaar zijn. Wanneer iets meetbaar is, kan je ook aan de slag met de dingen die niet goed gaan of juist wel goed gaan. Oftewel, behoud wat goed is, verbeter wat minder loopt in deze fase van je leven. Gezondheidsklachten zijn vaak ook een signaal. 

Deskundige hulp is aanbevolen en onze VQ Experts verwijzen u met mogelijke klachten naar de huisarts of een andere zorgverlener. Meten is weten en biedt perspectief, juist mentale gezondheidsklachten, zoals burn-out en depressie, zijn sneller te verhelpen wanneer u er op tijd bij bent. Het VQ biedt perspectief.


20200202 Banner VGNL Kennis andere sites 880p V2 002Omgeving = Sociaal-maatschappelijk | Werk | Financieel & Juridisch
Jouw omgeving heeft continue een effect op jouw mentale- en fysieke gezondheid en het is voor iedereen anders. Om als voorbeeld te geven: werk. Afgelopen jaar heeft bijna iedereen thuis gewerkt, de één wat langer dan de ander. De één vindt het heerlijk en wil liefst altijd thuiswerken, de ander zegt: 'Van mij hoeft dat niet, ik mis mijn collega's'.

Werk is natuurlijk maar één voorbeeld, relaties, kinderen, je sportclub, iedereen wordt beïnvloedt door zijn of haar omgeving, al zou je dat soms niet willen.


In samenwerking met Stichting IGZ Plus hebben wij een verkorte VQ-test ontwikkeld. Daarin kun je zien of je in groen-oranje-rood bent qua vitaliteit. Omgevingsfactoren worden hierin meegewogen. De gratis VQ-test kun je doen door op onderstaande banner te klikken van onze voorlichtingssite www.checkjevitaliteit.nl 


Banner Manifest nieuwe pexels photo 2893687 perspectief toekomstJOUW OMGEVING BIEDT PERSPECTIEF BINNEN LEEFSTIJL GEZONDHEID
Iedere Nederlander, van jong tot oud, is een consument (afnemer van zorgdiensten) en de logische combinatie is dan: zorgconsument. Vitaliteit Groep Nederland gaat er vanuit dat iedereen, vroeg of laat, behoefte heeft aan zorg binnen Leefstijl Gezondheidszorg, oftewel mentaal, fysiek en omgeving.

De diensten worden geleverd door Leefstijl Gezondheid zorgverleners. Belangrijk voor u als zorgconsument is dat u invloed heeft op de geboden zorg en dat deze ook gecombineerd kan worden. Mentale- en fysieke gezondheid en uw dynamische omgeving hebben altijd met elkaar te maken, de coronacrisis toont dit eens te meer aan, bijvoorbeeld door het feit dat er massaal thuis wordt gewerkt.


Alle bijna 17,5 miljoen Nederlanders hebben recht op maximale zorg, het rapport Leefstijl Gezondheidszorg 2020-2040 van Stichting IGZ Plus bevestigt onze visie, zie ook www.leefstijlgezondheidszorg.nl Tekent u ook ons Manifest?Meer informatie VitaliteitQuotient
Op deze website treft u meer informatie aan over Mentale Gezondheid. Wij verwijzen u graag naar de groen, rechterkolom: VitaliteitQuotient Toegelicht. Binnen deze kolom wordt elk van de 11 deelgebieden en de 3 hoofdgebieden nog eens toegelicht. 


20210301 Banner druppel HCP nieuwe pexels photo 3587015 drop in water V1


Recent heeft Vitaliteit Groep Nederland ook het collectieve VQ geintroduceerd onder de naam Human Capital Performance. Klik op bovenstaande banner om naar de HCP-website te gaan.


Opleiding VQ Expert
Heeft u als zelfstandig professional deze pagina gelezen? Wilt u werken met het VQ, binnen uw eigen praktijk of binnen de zakelijke markt (werkgevers en werknemers). Ga dan naar de pagina Opleidingen en check de opleidingsinformatie van Vitaliteit Groep Nederland.

Met de basisopleiding VQ Expert heeft u toegang tot specialisaties en kunt u werken binnen projecten van Human Capital Performance.