Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS
Iedere overeenkomst is een juridische aangelegenheid; een auto kopen, een huis kopen, een huwelijk aangaan enzovoort. Zolang dat allemaal goed is geregeld, zal de Vitaliteitfactor op dit gebied 'groen' aangeven. Vaak zijn deze zaken echter niet goed geregeld en ligt een rechtszaak in het verschiet.20180222 Schema Vitaliteitfactor VF0301Q defBij schulden krijg je eerst met dwangbevelen en deurwaarders te maken. Een overeenkomst is vaak snel gesloten, maar als er problemen ontstaan, worden mensen afwachtend, reageren helemaal niet. De problemen worden daardoor alleen maar groter. Echtscheidingen komen, wat juridische problemen betreft, het meest voor en kunnen leiden tot langdurige rechtszaken en psychische druk of klachten.


Voorbeeldsituatie

De eerste vraag die wij stellen is: “Wat heb jij nodig om beter te functioneren”. Je vertelt dat je sinds zes maanden bent gescheiden, je een eigen huis hebt en dat je ex-partner het huis heeft verlaten. Je loopt drie maanden achter met de betaling van de hypotheek en de voorbereiding naar de rechtszaken omtrent de scheiding en de omgangsregeling (2 kinderen) verloopt stroef. Je ex-partner reageert negatief op alles wat je zegt. Jullie hebben allebei een advocaat. Je loopt vast in de situatie. Wat heb jij nodig deze situatie positief te keren?juridisch en vitaliteit - scheidend - vitaliteitgroep.nlVoorkomende klachten in dit deelgebied zijn:

  • Echtscheiding
  • Conflicten tussen cliënten en instellingen (GGz/Zorg & Welzijn)
  • Geschillen met zorgverzekeraars of banken
  • Conflict met werkgever
  • Huisuitzetting
  • Huurconflicten
  • Aansprakelijkheidstellingen
  • Wettelijke cliëntondersteuning
  • Second opinions
  • Tuchtrechtprocedures

Aanbod Vitaliteit Experts

Ook in deze situatie is het van belang dat jij je Vitaliteitfactor laat berekenen. Uit onderzoek is gebleken dat de veranderde omstandigheden in de communicatie tussen beide ex-partners vaak het struikelblok is. Tenslotte stop je met een relatie die emotionele, juridische en financiële consequenties heeft.

De Vitaliteit Expert gaat samen met jou aan de slag om de vraag “Wat heb jij nodig om beter te functioneren” te kunnen beantwoorden. In dit geval zou een coach of mediator die jou begeleidt bij de scheiding een oplossing kunnen zijn om een rechtszaak te voorkomen. Gezien de complexe situatie zijn gesprekken met de kinderen (kindercoach) en met de ex-partner een optie om het proces beter te controleren, waardoor jij meer grip krijgt op de situatie en mentale klachten (of verergering daarvan) worden voorkomen.Maak kennis met de professionals van Vitaliteit Groep:

Voor al jouw vragen en/of problemen kun je hier contact opnemen met een Vitaliteit Expert bij jou in de buurt. Klik op één van de namen om meer te weten over de achtergrond van jouw Vitaliteit Expert en het maken van een afspraak. Onze Vitaliteit Experts zijn zelfstandig professionals met een eigen praktijk.

Noord Nederland                              

foto Mariska Springer van Facebook 300p   Mariska Springer-Koenders      Foto Margreet Oosting 300x300p Profielpagina    Margreet OostingRandstad

peter pakvis  Peter J. Pakvis                               margriet van as 300x300  Margriet Pakvis-Van AsMidden en Zuid Nederland                                      


hestermorsdorf240  Hester Morsdorf                              Martin bij Notaris Stichting IGZ Plus 300x300  Martin Jan Melinga
                        Banner Stokje Opleiding Vitaliteit Expert basis


Aanvraag berekening Vitaliteitfactor©

 
20190301 Button Vitaliteit Expert opleiding kollom 002

20190301 Banner Burn out campagne lang basis 001