Niet alleen corona heeft invloed op jouw fysieke gezondheid
Door het coronavirus geeft maar weer eens aan hoe kwetsbaar wij zijn als mens, zeker met een onzichtbare en onvoorspelbare vijand (mutaties virus). In de beginfase (maart 2020) wist niemand of hij of zij nu echt besmet was of dat er sprake was van verkoudheid of andere klachten. De coronatesten brachten gelukkig uitkomst.

Tijdens en na een coronabesmetting heb je diverse fysieke (en mentale) klachten. Jouw veerkracht en weerbaarheid (en dus vitaliteit) worden op de proef gesteld. Corona geeft wel aan dat fysiek en mentaal met elkaar verbonden zijn. 

Vragen als: "Hoe is het gesteld met mijn vitaliteit" en  "Wat is mijn perspectief?" zijn lastige vragen, maar kunnen worden beantwoord. Jouw gezondheid is namelijk meetbaar met de MFO-vragenlijst (VQ). Op deze pagina wordt FYSIEK als onderdeel van het VQ en de MFO/vragenlijst uitgelegd.


Vitaliteit Groep Leefstijl pexels photo 3960967 kwetsbaar weerbaarheidHet VQ biedt perspectief (ook in de coronacrisis)
Fysieke gezondheidsklachten zijn vaak een signaal. Met de MFO-vragenlijst wordt jouw vitaliteit, leefstijl en (fysieke) gezondheid gemeten en daaruit ontstaat een VitaliteitQuotiënt. Wanneer iets meetbaar is, kun je werken aan de zaken die minder of niet goed gaan, of juist de zaken die wel goed gaan behouden.

Deskundige hulp is aanbevolen en onze VQ Experts verwijzen u met mogelijk klachten naar de huisarts. Meten is weten en biedt perspectief, juist bij fysieke gezondheidsklachten. Het VQ biedt perspectief.

 

Het VQ | Fysiek Vitaliteit = Lichamelijk + Bewegen + Voeding
Binnen het VQ is fysiek meer dan alleen lichamelijke gezondheid. Voeding en beweging spelen een even grote rol bij onze fysieke gezondheid en dus in de MFO-vragenlijst (VQ). Voldoende beweging en gezonde voeding hebben een positief effect op onze lichaleijke, maar ook mentale gezondheid, 

Het Fysieke VQ is jouw lichamelijke gezondheid, in combinatie met beweging en voeding.
 

20211010 Home Check Je Vitaliteit pexels photo 1557853 knikker hand def


In samenwerking met Stichting IGZ Plus hebben wij een verkorte VQ-test ontwikkeld. Daarmee krijg je een globale indruk van jouw vitaliteit. De gratis VQ-test kun je doen door op onderstaande banner te klikken van onze voorlichtingssite www.checkjevitaliteit.nl 


 

Meer informatie VitaliteitQuotient
Op deze website treft u meer informatie aan over Fysieke Gezondheid/Vitaliteit.

Wij verwijzen u graag naar de groene, rechterkolom: VitaliteitQuotiënt nader toegelicht. Binnen deze 14 pagina's wordt elk van de 3 hoofd- en 11 deelgebieden nog eens toegelicht. Collectieve VQ-app | voor werkgevers én werknemers
In 2021 heeft Vitaliteit Groep Nederland het collectieve VQ geïntroduceerd onder de naam Human Capital Performance (HCP).

Het HCP-concept wordt uitgevoerd door HCP-partners. Zelfstandige professionals (zzp'ers) die door Vitaliteit Groep Nederland intern zijn opgeleid. 
Klik op onderstaande afbeelding om naar de HCP-website te gaan.

20210301 Banner druppel HCP nieuwe pexels photo 3587015 drop in water V1