Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS


In onderstaand overzicht zie je maatschappij en sociaal, voor veel mensen is dat hetzelfde, bij ons niet. Maatschappij is meer materieel, sociaal is immaterieel. Maatschappelijk en Sociaal kunnen overigens samen gaan; 'acceptatie' en 'erkend' (groen) gaan bijvoorbeeld vaak samen, net zoals ‘buitengesloten’ en ‘isolement’ (uit het rode vlak) samen kunnen gaan.

Meer weten over jouw vitaliteit? Check Je Vitaliteit via www.checkjevitaliteit.nl en doe de gratis VQ-test.20200202 Nieuwe opzet VQ in kleur en z w versie9 003 DEF KleinKapitaal
Het VitaliteitQuotiënt wordt toegepast voor werkgevers en werknemers binnen Human Capital Performance (HCP), uitgevoerd door samenwerkende zelftstandige professionals. Check voor informatie www.hcpconsultancynetwork.nlSociaal heeft te maken met hoe mensen jou zien, hoe zij jou accepteren en hoe jij met je omgeving omgaat. In dit kader betekent het dus niet dat als jij weinig geld hebt, je buitengesloten zal zijn. Dat ligt er dus aan hoe jij met de situatie omgaat. Termen die bij Sociaal ook van toepassing zijn, zijn eenzaamheid, geen of weinig sociaal contact en andere vormen waarbij mensen zich ‘alleen’ voelen. De term die hier bij kan horen is, ‘ze kijken niet naar mij om’. Dit kan op je werk, op school en in je thuissituatie, waar dan ook, zijn.

Voorbeeldsituatie

De eerste vraag die wij stellen is: “Wat heb jij nodig om beter te functioneren en je beter te voelen”. Je vertelt dat je een man bent van 66 jaar, die altijd hard heeft gewerkt. Je bent afgelopen jaar met pensioen gegaan en loopt met je ziel onder de arm. Je vrouw (65) heeft nooit gewerkt en heeft altijd voor de kinderen gezorgd. Ze heeft een brede vriendinnenkring en werkt de laatste jaren als vrijwilliger.


sociaal en vitaliteit - vrijwilliger - vitaliteitgroep.nl


Je hebt geen hobby’s, doet niet aan sport en het laatste jaar heb je gewerkt aan jullie eigen woning en de tuin. Het huis is nu beter dan ooit, maar jij voelt je ‘overbodig’, niet gewaardeerd (erkend) en al zeker niet geaccepteerd. Je vrouw en kinderen (40 en 42) snappen jou niet. Het is toch fijn om ‘lekker’ met pensioen te zijn? De kinderen werken net zo hard als jij vroeger deed en hebben geen tijd voor jou. Je weet echter niet meer wat je moet. Praten met je vrouw doe je sowieso niet makkelijk. Waarom zou je nog opstaan? Wat heb jij nodig om vitaal op te staan?

Voorkomende klachten in dit deelgebied zijn:

  • Relatieproblemen
  • Angsten/remmingen/belemmeringen (o.a. sociale angst/fobie)
  • Burn-out/depressie
  • Plotselinge crisis
  • Omgaan met handicaps en beperkingen


HCP Consultancy Network | voor en door zelfstandige professionals
Onze dienstverlening, onder de naam Human Capital Performance, is een concept dat bij iedere werkgever kan worden toegepast en door de toegankelijkheid geschikt is voor iedere werknemer. De individuele vitaliteit wordt verkregen nadat iedere werknemer de MFO-vragenlijst invult, waarna een interview volgt. De verkregen data geven inzicht in de vitaliteit, leefstijl en gezondheid van uw medewerkers. Daarnaast geven de data een indicatie van de (werk)tevredenheid van de medewerkers en de duurzame inzetbaarheid.

Onze organisatie bestaat uit zelfstandige professionals die gezamenlijk een regionaal netwerk vormen: HCP Consultancy Network. Deze hooggekwalificeerde HCP-partners hebben brede kennis en ervaring op het gebied van leefstijl, vitaliteit en gezondheid. Na specifieke opleiding door Vitaliteit Groep Nederland werken zij onder licentie, waardoor de kwaliteit van onze dienstverlening wordt gewaarborgd. 
20200202 Banner VGNL Kennis andere sites 880p V2 002