Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS


Alles wat je doet in het leven heeft zowel mentale (psychische) als fysieke (lichamelijke) gevolgen, zowel positief als negatief. Als het positief (groen) is, is het de kunst dat zo te houden.

Als het negatief (rood) is, is het zaak dit zo snel mogelijk om te zetten naar een positieve situatie. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Check Je Vitaliteit en doe de gratis VQ-test via www.checkjevitaliteit.nl 


20200202 Nieuwe opzet VQ in kleur en z w versie9 003 DEF KleinKapitaal
Het VitaliteitQuotiënt wordt toegepast voor werkgevers en werknemers binnen Human Capital Performance (HCP), uitgevoerd door samenwerkende zelftstandige professionals. Check voor informatie www.hcpconsultancynetwork.nl In bovenstaand overzicht zie je de elementen van het VitaliteitQuotiënt die allemaal van invloed zijn op jouw fysieke gesteldheid, in het verleden, nu en in de toekomst.

Fysieke (lichamelijke) klachten kunnen van tijdelijke of chronische aard zijn. Wanneer je ziek bent (geweest), heeft dit invloed op je mentale vitaliteit en op je omgeving (gezin, werk, school). Fysieke problemen worden vaak veroorzaakt door mentale problemen, en vice versa. Goede zaak om dat onderscheid ook voor jezelf te maken. Ook dit wordt duidelijk met het VitaliteitQuotiënt.

Voorbeeldsituatie

De eerste vraag die wij stellen is: “Wat heb jij nodig om beter te functioneren en je beter te voelen”. Jij vertelt dat je partner enig tijd geleden borstkanker heeft gehad. Inmiddels zijn de borsten afgezet en is de ziekte ‘onder controle’. Het ziekenhuis heeft jou en je partner psychologische begeleiding aangeboden, maar jullie vonden dit op dat moment niet nodig. Je partner en jij konden er prima over praten, jullie redden het samen wel.De laatste tijd merk je dat er in de relatie met je partner veranderingen zijn. Jullie praten nog maar weinig met elkaar over het ziekteproces en de gevolgen hiervan. Ieder gaat er op zijn eigen manier mee om. Jouw partner wil er eigenlijk ook niet meer over praten. Jullie seksleven bestaat niet meer en jullie doen nog weinig dingen samen. Afspraken met vrienden, etentjes en gezinsuitjes komen nog maar weinig voor. Je voelt je buitengesloten door je partner en je ervaart gevoelens van eenzaamheid en somberheid. Je merkt dat je partner evenmin lekker in haar vel zit.

Zij laat naar anderen toe niets merken, maar thuis is zij prikkelbaar en snel emotioneel. Je vreest voor jullie relatie en nog meer voor de invloed op jullie kinderen. Ook zij hebben een zware tijd gehad en geleefd met de onzekerheid over de gezondheid van hun moeder. Jullie dochtertje is stiller en meer teruggetrokken dan voorheen, terwijl jullie zoon meer opvliegend en soms zelfs agressief gedrag laat zien. Hun schoolwerk laat duidelijke achteruitgang zien.

Voorkomende klachten in dit deelgebied zijn o.a.:

  • (Psycho-)Somatische klachten: o.a. hoofd-, nek-, spier-, rugpijn (ofwel: Onverklaarbare lichamelijke klachten - SOLK)
  • Onder-/overgewicht
  • Tijdelijke of blijvende/chronische handicaps en beperkingen
  • EetstoornissenHCP Consultancy Network | voor en door zelfstandige professionals
Onze dienstverlening, onder de naam Human Capital Performance, is een concept dat bij iedere werkgever kan worden toegepast en door de toegankelijkheid geschikt is voor iedere werknemer. De individuele vitaliteit wordt verkregen nadat iedere werknemer de MFO-vragenlijst invult, waarna een interview volgt. De verkregen data geven inzicht in de vitaliteit, leefstijl en gezondheid van uw medewerkers. Daarnaast geven de data een indicatie van de (werk)tevredenheid van de medewerkers en de duurzame inzetbaarheid.

Onze organisatie bestaat uit zelfstandige professionals die gezamenlijk een regionaal netwerk vormen: HCP Consultancy Network. Deze hooggekwalificeerde HCP-partners hebben brede kennis en ervaring op het gebied van leefstijl, vitaliteit en gezondheid. Na specifieke opleiding door Vitaliteit Groep Nederland werken zij onder licentie, waardoor de kwaliteit van onze dienstverlening wordt gewaarborgd. 

20211010 banner HCP Consultancy Network pexels photo 1486861 parapluus V1