Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS


Met welzijn wordt een zekere mate van materiële en immateriële tevredenheid bedoeld. Zoals je in het overzicht kunt zien, kan dat variëren van gelukkig (in het beste geval) tot ongelukkig (in het ergste geval). Welzijn is belangrijker geworden dan welvaart. De meeste mensen hebben een inkomen (loon of uitkering), maar niet iedereen ervaart (immatriële) tevredenheid.

(Materiële of immatriële) ontevredenheid (welzijn) kan tot mentale of fysieke problemen leiden, die misschien een andere oorzaak hebben. Uit het voorbeeld wordt meer duidelijk.20200202 Nieuwe opzet VQ in kleur en z w versie9 003 DEF KleinKapitaal
Het VitaliteitQuotiënt wordt toegepast voor werkgevers en werknemers binnen Human Capital Performance (HCP), uitgevoerd door samenwerkende zelftstandige professionals. Check voor informatie www.hcpconsultancynetwork.nl Voorbeeldsituatie

De eerste vraag die wij stellen is: “Wat heb jij nodig om beter te functioneren, om je beter te voelen”. Je vertelt dat je een lieve partner, een fijn gezin, leuke vrienden en vriendinnen en een mooi huis hebt en toch ontbreekt er voor jouw gevoel iets in je leven. Je voelt je ‘leeg’, misschien zelfs verveeld. Je zelfontplooiing staat al jaren ‘stil’, je zelfvertrouwen is afgenomen. 

Al je energie heb je in je gezin gestoken. Aan jezelf ben je al jaren niet meer toegekomen. De opleiding die je altijd al had willen doen; het is er niet van gekomen. Ondanks dat jij, ogenschijnlijk, een prima leven hebt, word je geplaagd door ontevredenheid over jouw situatie en jezelf, jij voelt je ‘opzij’ gezet. Je gedraagt je steeds meer naar jouw gevoelens en dit heeft (negatieve) consequenties binnen je gezin, de relatie met vrienden en jouw gevoel van eigenwaarde.


welzijn en vitaliteit eigenwaarde vitaliteitgroep.nl


Voorkomende klachten in dit deelgebied zijn o.a.:

  • Relatieproblemen
  • Angsten/remmingen/belemmeringen
  • Werkgerelateerde (psychische) problematiek.
  • Stress, burn-out
  • Seksueel misbruik
  • Rouw-/verliesverwerking
  • Traumaverwerking
  • Schuld & schaamte
  • Plotselinge crisis
  • Omgaan met handicaps en beperkingen

 HCP Consultancy Network
 | voor en door zelfstandige professionals
Onze dienstverlening, onder de naam Human Capital Performance, is een concept dat bij iedere werkgever kan worden toegepast en door de toegankelijkheid geschikt is voor iedere werknemer. De individuele vitaliteit wordt verkregen nadat iedere werknemer de MFO-vragenlijst invult, waarna een interview volgt. De verkregen data geven inzicht in de vitaliteit, leefstijl en gezondheid van uw medewerkers. Daarnaast geven de data een indicatie van de (werk)tevredenheid van de medewerkers en de duurzame inzetbaarheid.

Onze organisatie bestaat uit zelfstandige professionals die gezamenlijk een regionaal netwerk vormen: HCP Consultancy Network. Deze hooggekwalificeerde HCP-partners hebben brede kennis en ervaring op het gebied van leefstijl, vitaliteit en gezondheid. Na specifieke opleiding door Vitaliteit Groep Nederland werken zij onder licentie, waardoor de kwaliteit van onze dienstverlening wordt gewaarborgd. 
 

20200202 Banner VGNL Kennis andere sites 880p V2 002