Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS


Behalve dat je een inkomen verkrijgt door werk, kan werk ‘problemen’ met zich mee brengen. Bijvoorbeeld werkstress (of privéstress, die je meeneemt naar je werk). Dit kan resulteren in overspannenheid of burn-out.

Je kunt ook te maken krijgen met pesten, onderwaardering, vervelende collega’s of andere zaken die jou het plezier tot werken ontnemen. Maar ... ontslag is geen optie, omdat dan je inkomen lager wordt en jouw (financiële) verplichtingen onder druk komen te staan. 

Meer weten over de invloed van jouw werk op jouw vitaliteit? Check Je Vitaliteit via www.checkjevitaliteit.nl en doe de gratis VQ-test.


20200202 Nieuwe opzet VQ in kleur en z w versie9 003 DEF KleinKapitaal
Het VitaliteitQuotiënt wordt toegepast voor werkgevers en werknemers binnen Human Capital Performance (HCP), uitgevoerd door samenwerkende zelftstandige professionals. Check voor informatie www.hcpconsultancynetwork.nl Bovenstaande problemen hebben te maken met jou (mentaal of fysiek) en/of je omgeving. Met het doen van de digitale test VitaliteitQuotiënt kunnen wij, in combinatie met een gesprek, analyseren waar bij jou de problemen liggen en belangrijker nog, wat gedaan kan worden deze op te lossen.


Voorbeeldsituatie

De eerste vraag die wij stellen is: “Wat heb jij nodig om beter te functioneren en je beter te voelen”. Je vertelt dat je collega’s hebt die continu hun werk op jouw bureau leggen en jij voert het (zonder klagen) keer op keer uit. Je eigen werk komt hierdoor onder druk, waardoor je leidinggevende veel kritiek op jou heeft waartegen jij je niet kunt verweren.

Het resultaat is dat je tijd te kort komt en de werkstress alleen maar toeneemt. Je gezin klaagt dat je vaak laat thuis bent en in het weekend ook nog aan het werk bent. Een burn-out ligt op de loer.


werk en vitaliteit - pesten - vitaliteitgroep.nl

Voorkomende klachten in dit deelgebied zijn:

  • Ontslag
  • Loopbaan-/opleidingoriëntatie
  • Re-integratie
  • Werk-/schoolgerelateerde (psychische) problematiek/werkstress/burn-out
  • Pesten


 

HCP Consultancy Network | voor en door zelfstandige professionals
Onze dienstverlening, onder de naam Human Capital Performance, is een concept dat bij iedere werkgever kan worden toegepast en door de toegankelijkheid geschikt is voor iedere werknemer. De individuele vitaliteit wordt verkregen nadat iedere werknemer de MFO-vragenlijst invult, waarna een interview volgt. De verkregen data geven inzicht in de vitaliteit, leefstijl en gezondheid van uw medewerkers. Daarnaast geven de data een indicatie van de (werk)tevredenheid van de medewerkers en de duurzame inzetbaarheid.

Onze organisatie bestaat uit zelfstandige professionals die gezamenlijk een regionaal netwerk vormen: HCP Consultancy Network. Deze hooggekwalificeerde HCP-partners hebben brede kennis en ervaring op het gebied van leefstijl, vitaliteit en gezondheid. Na specifieke opleiding door Vitaliteit Groep Nederland werken zij onder licentie, waardoor de kwaliteit van onze dienstverlening wordt gewaarborgd. 
20200202 Banner VGNL Kennis andere sites 880p V2 002