Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS
Omgevingsfactoren, en vooral hoe jij met je omgeving omgaat en deze beleeft (en vice versa) is de belangrijkste toevoeging door de Vitaliteit Groep aan het begrip Vitaliteit. Voor een hoge kwaliteit van leven kan ook gekeken worden naar de piramide van Maslow. De binnen de treden van deze piramide genoemde factoren hebben eveneens invloed op de kwaliteit van leven en vitaliteit.

piramide van OMC Vitaliteitfactor
De belangrijkste omgevingsfactoren die in de Vitaliteitfactor zijn opgenomen zijn:

  • Relatie (wel of geen partner, familie, gezin)
  • Maatschappelijk (wel/geen werk, collega’s)
  • Sociaal leven (sociaal netwerk, vrije tijd, vrijwilligerswerk)
  • Economische factoren (inkomen, schulden, crisis)
  • Juridische factoren (echtscheiding, delicten)
  • Zingeving (religie, levensdoel, spiritualiteit)20180222 Schema Vitaliteitfactor VF0301Q def 


De belangrijkste reden van het toevoegen van “Mens en Omgeving” als belangrijke factor in de Vitaliteitfactor is dat in 80% van de psychische (mentale) klachten in dit deelgebied de oorzaak ligt. Denk aan echtscheiding, het hebben van schulden en eenzaamheid, die zowel invloed hebben op onze mentale als fysieke gezondheid. Voor de hand liggend voorbeeld: schulden. Naast fysieke gevolgen (bijvoorbeeld voeding) hebben schulden ook een negatieve invloed op onze mentale gezondheid. Tenslotte hebben schulden ook weer gevolgen op ons maatschappelijk leven (verlies baan, verbreken relatie, uitgaan) en ontstaat een (negatieve) cirkel.

De Vitaliteit Experts, zoals coaches, trainers, maar ook juristen of financiële experts kunnen deze vicieuze cirkel doorbreken met op maat gemaakte begeleiding. Tenslotte is elke situatie anders.

Zowel (jonge) kinderen, jongvolwassenen, volwassenen en ouderen kunnen met vragen op alle levensgebieden terecht bij IGZ+ Vitalliteit Centra of individuele Vitaliteit Experts zoals in Den Haag, Den Bosch, Utrecht en Zwolle. 

Hierover kun je meer lezen op de volgende pagina’s:  werkinkomensociaalmaatschappij en juridisch.Maak kennis met de professionals van Vitaliteit Groep:

Voor al jouw vragen en/of problemen kun je hier contact opnemen met een Vitaliteit Expert bij jou in de buurt. Klik op één van de namen om meer te weten over de achtergrond van jouw Vitaliteit Expert en het maken van een afspraak. Onze Vitaliteit Experts zijn zelfstandig professionals met een eigen praktijk.

Noord Nederland                              

foto Mariska Springer van Facebook 300p   Mariska Springer-Koenders      Foto Margreet Oosting 300x300p Profielpagina    Margreet OostingRandstad

peter pakvis  Peter J. Pakvis                               margriet van as 300x300  Margriet Pakvis-Van AsMidden en Zuid Nederland                                      


hestermorsdorf240  Hester Morsdorf                              Martin bij Notaris Stichting IGZ Plus 300x300  Martin Jan Melinga
                        
Banner3 Opleiding Vitaliteit Groep basis2 Algemeen2


Aanvraag berekening Vitaliteitfactor©

 
20190301 Button Vitaliteit Expert opleiding kollom 002

20190301 Banner Burn out campagne lang basis 001


20180901 LOGO IGZ TEST NIEUW Z W DEF