Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS


VITALITEITQUOTIENT - MENTAAL | FYSIEK | OMGEVINGAlles wat je doet in het leven heeft zowel mentale (psychische) als fysieke (lichamelijke) gevolgen. Zowel positief als negatief. Daarnaast heeft jouw dynamische omgeving ook nog eens invloed op jouw Vitaliteit.

Reden om regelmatig je Vitaliteit te checken. Klik op onderstaande afbeeliding en doe de gratis VQ Vitaliteit Test of lees onder de afbeelding verder over MENTAAL.


20200222 Check Je Vitaliteit deelgebied Mentaal druppel V1


MENTALE VITALITEIT
Verschillende zaken hebben invloed op jouw mentale (psychische) gezondheid. De belangrijkste deelgebieden zijn:

Genetisch OMC Vitaliteit Factor
  • Voeding
  • Beweging
  • Rust
  • Genetische aanleg
  • Communicatie
  • Fysieke gesteldheid
  • (Chronische) lichamelijke ziekte

De individuele gebieden zijn niet de veroorzaker van klachten, maar een combinatie hiervan. Voeding is essentieel voor onze mentale (en fysieke) gezondheid. Denk aan de invloeden van roken, drank (ook koffie), medicatie en drugs, die een negatieve werking (kunnen) hebben. Minder voor de hand liggend zijn hormonen, zoals het stresshormoon cortisol en bijvoorbeeld adrenaline.

Ook hier zijn de combinaties tussen mentaal en fysiek duidelijk zichtbaar. Bij adrenaline bijvoorbeeld: bij voldoende aanmaak kan men op een hoger niveau presteren. Veelal is dit tijdelijk en zal het lichaam, maar ook de geest, gaan reageren met bijvoorbeeld vermoeidheid. Een groter bewijs voor een holistische aanpak is bijna niet mogelijk.

Beeldvorming Samenwerking OMC Vitaliteit Centra
Het VitaliteitQuotiënt wordt toegepast voor werkgevers en werknemers binnen Human Capital Performance (HCP), uitgevoerd door samenwerkende zelftstandige professionals. Check voor informatie www.hcpconsultancynetwork.nl Bij het meten van de vitaliteit zullen dus lichaam en geest meegenomen dienen te worden. De behandelaars (lees: begeleiders) zijn: coaches, trainers, psychiaters, psychologen, opvoeddeskundigen, logopedisten et cetera. 

Binnen het VitaliteitQuotiënt werken deze (mentale) Vitaliteit Experts samen andere Vitaliteit Experts (fysiek en/of omgeving). Samen begeleiden zij jou naar een optimale kwaliteit van leven in samenhang met alle eventuele beperkingen op mentaal of fysiek gebied. Leven met een optimale kwaliteit is met de juiste begeleiding voor iedereen mogelijk.

Meer lezen over Mentale Gezondheid? Ga naar de pagina’s PsychischWelzijn of Zingeving (rechter kolom)HCP Consultancy Network | voor en door zelfstandige professionals
Onze dienstverlening, onder de naam Human Capital Performance, is een concept dat bij iedere werkgever kan worden toegepast en door de toegankelijkheid geschikt is voor iedere werknemer. De individuele vitaliteit wordt verkregen nadat iedere werknemer de MFO-vragenlijst invult, waarna een interview volgt. De verkregen data geven inzicht in de vitaliteit, leefstijl en gezondheid van uw medewerkers. Daarnaast geven de data een indicatie van de (werk)tevredenheid van de medewerkers en de duurzame inzetbaarheid.

Onze organisatie bestaat uit zelfstandige professionals die gezamenlijk een regionaal netwerk vormen: HCP Consultancy Network. Deze hooggekwalificeerde HCP-partners hebben brede kennis en ervaring op het gebied van leefstijl, vitaliteit en gezondheid. Na specifieke opleiding door Vitaliteit Groep Nederland werken zij onder licentie, waardoor de kwaliteit van onze dienstverlening wordt gewaarborgd. 


20200202 Banner VGNL Kennis andere sites 880p V2 002