Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS


Iedereen beweegt. De één wat meer en vaker dan een ander. Bewegen is niet alleen goed voor ons lichaam, maar zeker ook voor ons geestelijk (psychisch) welzijn.

Tijdens (matig intensief) bewegen komen stoffen vrij in de hersenen, die een prettig gevoel geven en de mentale (psychische) vitaliteit in stand houdt of bevordert. Weten hou jij er nu voor staat? Check Je Vitaliteit via www.checkjevitaliteit.nl en de gratis VQ-test.20200202 Nieuwe opzet VQ in kleur en z w versie9 003 DEF KleinKapitaal
Het VitaliteitQuotiënt wordt toegepast voor werkgevers en werknemers binnen Human Capital Performance (HCP), uitgevoerd door samenwerkende zelftstandige professionals. Check voor informatie www.hcpconsultancynetwork.nl Regelmatig (matig intensief) bewegen zorgt voor onder andere sterke en soepele spieren, betere doorbloeding, betere conditie van hart en longen. Bewegen kan voorkomen dat psychische en/of fysieke (lichamelijke) klachten ontstaan of verergeren en kan herstel van psychische en lichamelijke klachten versnellen. Hieronder zomaar een voorbeeld. 

Voorbeeldsituatie

Je kampt al enige tijd met hoofdpijnklachten, die gepaard gaan met pijn in je nek en schouders. Je staat ermee op en gaat ermee naar bed. Voor je werk zit je langere perioden achter elkaar voor de computer. Thuisgekomen voel jij je moe en hebt last van hoofdpijn. In je vrije tijd kijk je televisie, speelt online spellen via de laptop of bent bezig met je tablet. Soms lees je een boek. Sinds je geen partner en hond meer hebt, komt het niet meer van wandelen. De tijd dat je aan sport deed, ligt ver achter je.0 Beweging en vitaliteit Vitaliteit Expert


Voorkomende klachten in dit deelgebied zijn o.a.:

  • Gewichtstoename
  • Diabetes
  • Hartklachten
  • Vermoeidheid, futloosheid
  • Lichamelijke klachten
  • Psychische klachtenHCP Consultancy Network | voor en door zelfstandige professionals
Onze dienstverlening, onder de naam Human Capital Performance, is een concept dat bij iedere werkgever kan worden toegepast en door de toegankelijkheid geschikt is voor iedere werknemer. De individuele vitaliteit wordt verkregen nadat iedere werknemer de MFO-vragenlijst invult, waarna een interview volgt. De verkregen data geven inzicht in de vitaliteit, leefstijl en gezondheid van uw medewerkers. Daarnaast geven de data een indicatie van de (werk)tevredenheid van de medewerkers en de duurzame inzetbaarheid.

Onze organisatie bestaat uit zelfstandige professionals die gezamenlijk een regionaal netwerk vormen: HCP Consultancy Network. Deze hooggekwalificeerde HCP-partners hebben brede kennis en ervaring op het gebied van leefstijl, vitaliteit en gezondheid. Na specifieke opleiding door Vitaliteit Groep Nederland werken zij onder licentie, waardoor de kwaliteit van onze dienstverlening wordt gewaarborgd. 

20200202 Banner VGNL Kennis andere sites 880p V2 002