Human Capital Performance | optimale preventie 

'Het voorkomen van … door van te voren in te grijpen' is de betekenis van het woord preventie. In veel opzichten zijn wij met zijn allen bezig met het voorkomen van ongelukken of klachten. Denk aan alle vormen van verzekeringen om te zorgen dat, wanneer wij schade hebben, wij deze schade ook kunnen betalen, denk aan de autoverzekering, de zorgverzekering maar ook alle vormen van pensioen.

Preventie wat betreft leefstijl, vitaliteit en gezondheid en beperkt zich meestal tot de zorgverzekering en meer bewegen en zo gezond mogelijk eten. Binnen de gezondheidszorg is er ook (te) weinig aandacht voor preventie, in 2019 gaf Nederland bijna 100 miljard uit aan gezondheidskosten en ‘slechts’ 200 miljoen aan het voorkomen van gezondheidsklachten, 0,2 procent dus.

De coronacrisis heeft ons geleerd dat preventie hoger op de agenda moet komen, maar hoe? Door corona heeft preventie wel weer meer betekenis gekregen door het mondkapje.


20200202 Werkgevers Advies VGNL V1 600p pexelPreventie voor werkgevers én werknemers

Juist voor werkgevers én werknemers is preventie van het grootste belang. Binnen de organisatie en bij indviduele medewerkers. De coronacrisis geeft aan dat ons leven zo maar rigoreus voor langere tijd kan veranderen, denk aan thuiswerken, geen of weinig contact met afnemers of zelf het geheel sluiten van een onderneming (horeca, retail et cetera). Preventie kan u helpen om gezondheidsklachten een stap voor te zijn.

De vraag is hoe. Het antwoord is het VitaliteitQuotient (VQ) wat Vitaliteit Groep Nederland al ontwikkelde in 2016 voor de individuele zorgconsument (iedere Nederlander). In 2020 hebben wij het VQ van single-user naar multi-user ontwikkeld gericht op organisaties en ondernemingen, werkgevers en werknemers. Het VQ is de preventie-tool pur-sang en haar kracht zit in het individuele én het collectieve karakter. Leefstijl, vitaliteit en gezondheid zijn de belangrijkste ingredienten binnen de tool. Door de coronacrisis weten weer beter wat preventie is.

Lees ons volledige HCP-concept na in pdf, klik op onderstaande afbeelding


20210325 Preventie VQ site pexels photo 3902732 preventie mondkapjeLeefstijl, vitaliteit en gezondheid binnen uw organisatie

Hoe vitaal is uw organisatie, onderneming of instelling. Welke leefstijl hebben uw medewerkers? Het gaat dan niet alleen om gezond eten of bewegen. Wat is vitaliteit en hoe kan ik als werkgever mijn voordeel doen wanneer mijn werknemers vitaal zijn? Welke voordelen hebben uw werknemers, zowel op het werk als thuis hiervan? Goede vitaliteit is een voorwaarde voor iedere medewerker.

Onze Vitaliteit Consultant kan voor u in kaart brengen hoe uw organisatie er voor staat, middels het HCP-adviesrapport. Wat u zou kunnen doen om de vitaliteit en leefstijl van uw medewerkers (en uzelf) te verbeteren. Hoe kunt u als organisatie een beter bedrijfsresultaat halen door gebruik te maken van onze kennis. Met het VitaliteitQuotient bent u uw concurrentie een stap voor en kunt u zich profileren. 

Of u organisatie nu 50 of 1.000 medewerkers telt, Human Capital Performance kan bij u toepast worden. Naast de toepassing van het collectieve VQ kan het VQ ook gebruikt worden om duurzame inzetbaarheid van uw werknemers te behouden of te vergroten. Iedere werkgever, zowel profit als non-profit organisaties, valt binnen onze doelgroep. Vrijblijvende afspraak met een vitaliteit consultant

Een eerste vrijblijvende telefonische of beeldbelafspraak kan veel duidelijkheid geven. Voor zowel de opdrachtgever als de Vitaliteit Consultant is daarna een persoonlijke afspraak op uw locatie van belang voor wederzijds vertrouwen en uiteraard om de werkplek van de opdrachtgever te leren kennen.  

Voor direct contact kunt u bellen (06 - 42 93 13 46) of mailen met Martin Jan Melinga directeur HCP Consultancy Network.


20210301 Banner druppel HCP nieuwe pexels photo 3587015 drop in water V1
Klik op de afbeelding om naar de naar de site van HCP Consultancy Network te gaan.

Human Capital Performance | voor werkgevers én werknemers

In 2021 is het collectieve VitaliteitQuotiënt geintroduceerd onder de naam Human Capital Performance (HCP). Het HCP-concept wordt uitgevoerd door HCP Consultancy Network, onderdeel van Vitaliteit Groep Nederland BV.

Deze organisatie bestaat uit HCP-partners,  allen zelfstandige professionals, die door Vitaliteit Groep Nederland zijn opgeleid en werken onder licentie.