Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS


De Nieuwe Realiteit | de zorgconsument kan ook een werknemer zijn

De Vitaliteit Consultant is iemand die expert is op het gebied van organisatie en vitaliteit en geeft advies aan werkgevers, organisaties en ondernemingen. Zowel wat betreft de vitaliteit van uw werknemers, als betreffende uw bedrijfsvoering.

Onze Vitaliteit Consultants hebben de kennis in huis, die ontbreekt bij onze opdrachtgevers of op zijn minst aanvullend is op de kennis die de opdrachtgevers hebben. Onze consultants zijn van het begin tot het eind van het traject van de VF Vitaliteit Analyse betrokken bij ‘de case’, coördineren en geven de opdrachtgever advies.

Onze consultants zijn altijd zelfstandige professionals. Vitaliteit Groep Nederland staat garant voor de kwaliteit van haar consultants, trainers en coaches.


Advisering Vitaliteit Consultant 009A 600p


Procedure VF Vitaliteit Analyse

De VF Vitaliteit Analyse geschiedt op basis van het uitvoeren van collectieve Vitaliteitfactoren (VF). Het eerste contact met een opdrachtgever is via onze Vitaliteit Consultant, tevens geaccrediteerd Vitaliteit Expert voor de zakelijke markt. Deze heeft (meestal samen met de organisatie) een analyse gemaakt van de organisatie. Veelal zal hier de VF Vitaliteit Analyse voor worden ingezet (de Vitaliteitfactor is onderdeel van deze analyse/scan). Zo zet u de eerste stap op weg naar een vitale organisatie.

Onze consultants zijn naast adviseur, ook altijd trainer of (executive) coach, waardoor zij vanaf het begin (offertestadium), tijdens de diverse processen (training & coaching) tot aan het eind (eindrapportage) betrokken zijn bij het traject, ook wanneer dit over een langere periode is. Hierdoor kan onze adviseur blijven sturen, teneinde een maximale vitaliteit binnen de organisatie te realiseren.


20180901 Bespreking Vitaliteit Consultant met werkgever

Adviesrapport

Bij de Vitaliteit Groep is het adviesrapport een dynamisch product dat continu wordt bijgewerkt aan de hand van de ontwikkelingen binnen de organisatie of onderneming. De consultant gaat samen met u aan de slag om het missende puzzelstukje aangaande vitaliteit te vinden en te implementeren. Het schrijven van het adviesrapport vraagt ongeveer één á twee weken, afhankelijk van de complexiteit en de grootte van de onderneming.
 
Het verbeteren van de vitaliteit binnen een organisatie vraagt vaak aanpassing van gedragspatronen en vaardigheden om te leren omgaan met de gewijzigde omstandigheden. Vandaar dat zowel training als (team)coaching wordt toegepast om het maximale resultaat te behalen.

Een traject met de VF Vitaliteit Analyse beslaat in de meest ideale situatie een periode van ongeveer één jaar, van zomer tot zomer, maar een traject van 3 of 6 maanden is uiteraard ook mogelijk. Bij het eenjarige programma vindt de start plaats in september (na de vakantie) of in januari. Met een interval van ongeveer 4 maanden wordt de VF Vitaliteit Analyse uitgevoerd (scan + training + coaching). Tussentijds werken werknemers met individuele of groepsprogramma’s aan de verbetering van de vitaliteit.

De Vitaliteit Groep beschikt over een landelijk netwerk van Vitaliteit Consultants, Trainers en Coaches (allen Vitaliteit Experts). Wilt u meer weten over Vitaliteit Groep Nederland, lees dan het Visie- en beleidsplan van onze organisatie (rechts in de kolom).

Meer informatie? 
Maak een afspraak met Martin Jan Melinga, Vitaliteit Consultant bij Vitaliteit Groep Nederland. Bel 06-42931346 of ga naar onze contactpagina.


20180901 Banner Kennis en opleiding VGNL def