Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS


De Vitaliteitfactor voor al uw medewerkers | de Nieuwe Realiteit

Bij veel organisaties en ondernemingen wordt vitaliteit steeds actueler. Stress op het werk (en thuis) zorgt bij 1 op 7 medewerkers voor mentale en fysieke klachten, zoals burn-out en depressie en (mogelijk) ziekteverzuim.

Vitaliteit Groep Nederland heeft na jaren onderzoek de Vitaliteitfactor ontwikkeld. Dit universele (intake-) instrument bepaalt periodiek de vitaliteit van zorgconsumenten en (dus ook) van uw medewerkers. De Vitaliteitfactor wordt individueel berekend en kan desgewenst ook per groep, afdeling of van uw gehele organisatie worden bepaald.WERKGEVERS WORDCLOUDVitaliteitfactor | VF | de secundaire arbeidsvoorwaarde

In veel cao's wordt al rekening gehouden met Vitaliteitprogramma's. Echter, Vitaliteit (volgens onze definitie) is niet alleen bewegen, sporten en gezond eten. Ieder mens komt zaken op zijn pad tegen die van invloed zijn op werk en privé.

Het bijzondere van de Vitaliteitfactor is dat zowel naar de persoonlijke situatie als de situatie bij u als werkgever wordt gekeken. Deze twee beïnvloeden elkaar continu, positief of negatief.


20180901 Advisering Vitaliteit Consultant 002 240pWat heeft Vitaliteit Groep Nederland te bieden? Maatwerk voor elke organisatie of onderneming. Uw medewerkers zijn door u met veel beleid gekozen voor hun functie en bijbehorende werkzaamheden. Ons aanbod is daar dan ook op gericht en ziet er (na ons kennismakingsgesprek) als volgt uit:


1. Advies


Advies

Het advies start met een inventarisatie binnen uw organisatie. Wat gaat goed en wat kan beter. Gesprekken met medewerkers, HR-personeel en leidinggevende(n) horen bij dit traject. Vervolgens wordt bekeken of (individuele) begeleiding, de VF Analyse of een combinatievorm ideaal is voor uw organisatie.

De Vitaliteit Consultant maakt vervolgens een rapport op dat aan u wordt verstrekt. Dit kan een eindstation zijn, echter wanneer u met onze experts in zee gaat, wordt het adviesrapport in mindering gebracht op het met u afgesproken traject. Lees verder op de pagina Advies.VF Vitaliteit Analyse begeleiding 

Er kunnen veel redenen zijn om niet te kiezen voor de volledige VF Vitaliteit Analyse (bijvoorbeeld budgetair), dan is VF Begeleiding voor u wellicht de optie. Samen met u wordt een traject samengesteld waarbij individuele werknemers begeleiding krijgen van de Vitaliteit Expert/Consultant.

Het kan ook zijn dat u vanwege de grootte van de organisatie (meer dan 250 medewerkers) eerst een testgroep wilt samenstellen. Dit kan een willekeurige groep zijn, een aantal afdelingen, een vestiging of juist de medewerkers die graag aan een pilot willen meewerken. Lees verder op de pagina Begeleiding.


20180901 Advisering Vitaliteit Consultants 011 600p
 

VF Vitaliteit Analyse

Bij de VF Vitaliteit Analyse kiest u voor een Vitaliteit Programma dat in de basis een periode van één jaar bestrijkt. De startperiodes zijn bij voorkeur september of januari (net na de vakanties). Samen met de Vitaliteit Consultant stelt u de doelen op.

De VF Vitaliteit Analyse bestaat uit 3 delen: de nulsituatie, de ontwikkelingsfase en het eindresultaat. Uiteraard is het mogelijk alleen te kiezen voor de nulsituatie. U weet dan in ieder geval hoe vitaal uw organisatie is. U kunt na de nulsitiuatie ook kiezen voor VF Begeleidingen, waarbij de Vitaliteit Experts begeleiding bieden aan medewerkers die dat nodig hebben. Lees verder over VF Vitaliteit Analyse.Vrijblijvende afspraak met onze Vitaliteit Consultant

Zoals u heeft kunnen lezen, gaat het bij Vitaliteit Groep Nederland om maatwerk voor uw medewerkers. Daarom gaan wij graag met u in gesprek om te horen wat uw wensen zijn. De Vitaliteitfactor kan ook een perfect eindejaarsgeschenk zijn voor u medewerkers of kunnen passen in de opleidingsmogelijkheden die u uw medewerkers aanbiedt.

Neem voor vragen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact op met Martin Jan Melinga, Vitaliteit Consultant bij Vitaliteit Groep Nederland. Ga naar onze contactpagina. Klik op onderstaande afbeelding om ons Visie- en Beleidsplan 2019-2022 te lezen.


20190301 De nieuwe weg VItaliteit Groep Visie BANNER ALGEMEEN