Vitaliteit is het kernwoord binnen onze organisatie. Vitaliteit is een begrip waaraan iedereen een andere mening of invulling geeft. Vitaliteit is niet alleen bewegen, sporten en gezond eten. Vitaliteit is meer. Op de vorige pagina staat de definitie volgens de Vitaliteit Groep: de mentale en fysieke veerkracht om de kwaliteit van leven te optimaliseren, zowel qua privé als werk. Een mond vol. Wellicht goed om dit uit te leggen op basis van het schema van de Vitaliteitfactor. Deze wordt bepaald aan de hand van 3 hoofdgebieden (mentaal | fysiek | omgeving) en in totaal 11 deelgebieden, die belangrijk zijn voor ons allemaal:


201700822 Schema Vitaliteitfactor nieuw VF 2 2 Q 001

In bovenstaand schema zijn de 11 deelgebieden opgenomen met hun uitersten, zowel goed (groen) als slecht (rood). Ieder mens zit qua vitaliteit ergens op de lijn van groen naar rood, hoe groener hoe beter, rood of oranje vraagt om actie. Doelstelling van de Vitaliteitfactor is om deze niet alleen te laten bepalen als het 'slecht' met u gaat. Veel mensen zitten in het oranje gedeelte, hoe mooi is het om te werken naar een situatie waarin alle 11 deelgebieden (licht)groen zijn.

Het vervelende van het leven is dat wij vaak onverwachte situaties op onze pad krijgen  Wanneer u een goede Vitaliteit(factor) heeft, bent u beter in staat (al of niet samen met de Vitaliteit Expert) de tegenvaller(s) op te vangen. Preventieve gezondheidszorg is waar de Vitaliteitfactor voor staat. Voorkomen is beter dan genezen.


Check Je Vitaliteit TEST afbeelding VGNL VF 003


CAMPAGNE | Check Je Vitaliteit | IGZ+

De laatste zin uit de vorige alinea is: "Voorkomen is beter dan genezen". Daarom de voorlichtingscampagne die (samen met IGZ+) is opgezet, De nieuwe website staat sinds 1 september 2017 weer online met het najaarsthema: Voorkom stress thuis en op het werk. Naast heel veel informatie kunt u ook de kosteloze IGZ+ Vitaliteit TEST doen. Met ruim 20 vragen krijgt u een indicatie van uw huidige situatie, uitgedrukt in groen, oranje of rood. Bij de laatste twee uitkomsten is het verstandig contact op te nemen met een Vitaliteit Expert in uw omgeving. 

A Button Doe de IGZ TEST basis 150p MET TEKST 002

Doe hier de IGZ+ Vitaliteit TEST of neem direct contact op met één van onze Vitaliteit Experts.

(De verkorte Vitaliteittest, waar geen kosten aan zijn verbonden, geeft slechts een grove indicatie van uw werkelijke vitaliteit en is geen vervanging voor de Vitaliteitfactor, waarbij u een gesprek met een professional heeft, waardevol advies en uitgebreide rapportage krijgt.)
Voor wie is de Vitaliteitfactor

De huidige Vitaliteitfactor is momenteel geschikt voor mensen tussen 18 en 65 jaar. Vanaf dit najaar is de Vitaliteitfactor Junior en Senior beschikbaar. De VF Junior is voor (school-) kinderen van 8 tot 12 jaar, (schoolgaande) jeugd en jongvolwassenen van 13 tot 18 jaar en de Vitaliteitfactor voor studerenden vanaf 18 jaar. Deze wordt gevolgd door de Vitaliteitfactor Senior voor (gepensioneerde) 65-plussers. 

De Vitaliteitfactor geeft u binnen 24 uur duidelijkheid over vragen over uw gezondheid en de kern van eventuele klachten/problemen.  Daarnaast wordt de Vitaliteitfactor ingezet ter voorkoming (preventie) van klachten en problemen. Door regelmatig uw Vitaliteitfactor te laten vaststellen, wordt (negatieve) verandering in uw vitaliteit vroegtijdig gesignaleerd en kan worden ingegrepen voordat dit tot klachten of problemen leidt. Lees meer …

Heeft u interesse om uw Vitaliteitfactor te laten bepalen? Neem dan contact op met één van onze Vitaliteit ExpertsUw Vitaliteit Expert
Voor al uw vragen en/of problemen kunt u hier contact opnemen voor een Vitaliteit Expert bij u in de buurt. Klik hier voor meer informatie over de Vitaliteit Expert. 

Uw experts in vitaliteit locatie Den Bosch:         
                                
hestermorsdorf240 Hester Morsdorf         Martin bij Notaris Stichting IGZ Plus 300x300  Martin Jan Melinga

Regio Noord                : Vitaliteit Centrum Zwolle
Regio Randstad          : Vitaliteit Centrum Den Haag
Regio Midden-Zuid     : Vitaliteit Centrum Den Bosch


Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS