Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS
Stichting IGZ+ initieert in samenwerking met Vitaliteit Groep Nederland de publiekscampagne 'Check Je Vitaliteit'. De campagne maakt mensen bewust van het feit dat Vitaliteit meer is dan bewegen, sporten of goed eten. Een goede vitaliteit zorgt ervoor dat wij minder kwetsbaar zijn voor fysieke en mentale klachten.

Daarnaast functioneren wij beter in onze omgeving en kunnen beter met (vervelende) omgevingsfactoren omgaan zoals echtscheiding, schulden, verlies van werk et cetera, wanneer wij zowel fysiek als mentaal vitaal zijn.Check Je Vitaliteit TEST afbeelding VGNL VF 002Juist de balans tussen werk en privé is van het grootste belang voor een goede vitaliteit. De term 'werkstress' is dan ook meestal niet van toepassing. Privébeslommeringen worden meegenomen naar het werk. Andersom kunnen de werkbeslommeringen ook meegenomen worden naar huis. Reden te meer om uw balans periodiek te controleren via de Vitaliteitfactor.


DE IGZ+ TEST

De IGZ+ test geeft een grove indicatie of het voor u nodig is de Vitaliteitfactor te laten bepalen. Aan de IGZ+ TEST zijn geen kosten verbonden, aan de Vitaliteitfactor wel. De Vitaliteitfactor is naast een (veel) uitgebreidere digitale vragenlijst, een persoonlijk gesprek, waarvoor de door u ingevulde vragenlijst de basis is. Vervolgens maakt de Vitaliteit Expert een uitgebreid rapport inclusief aanbevelingen, die u wel of niet kunt opvolgen. Klik op onderstaand logo en doe de test.

A Button Doe de IGZ TEST basis 150p MET TEKST 002


Wat betekenen de resultaten van de IGZ+ TEST?

Komt u in het groen

Komt u in het groen, betekent dit dat zowel de mentale als fysieke gezondheid en de omgevingsfactoren in balans lijken te zijn. Lijken te zijn, dit hoeft namelijk niet het geval te zijn. Ook wanneer de totale Vitaliteitfactor goed is, blijven er deelgebieden waaraan gewerkt dient te worden om over de hele linie (mentaal, fysiek en wat betreft omgevingsfactoren) vitaal te blijven of uw vitaliteit zelfs te verbeteren. Verandering van omstandigheden binnen één of meer hoofd- en deelgebieden heeft invloed op de andere hoofd- en deelgebieden en dus ook op uw algemene vitaliteit. Geadviseerd wordt daarom regelmatig uw Vitaliteitfactor te meten.

Komt u in het oranje

Komt u in het oranje deel van de schaal uit, betekent dit dat op één of meer hoofd- en deelgebieden problemen worden ervaren. Bij mensen met psychische of fysieke klachten of problemen op sociaal of maatschappelijk gebied is de algemene vitaliteit lager dan bij mensen die deze klachten en problemen niet hebben. Een uitslag binnen het oranje deel van de schaal houdt in dat er gebieden zijn waarop het minder goed gaat en binnen deze gebieden begeleiding nodig kan zijn om de klachten te verminderen en/of problemen op te lossen. Dit gemiddelde resultaat geeft ook aan dat over het algemeen adequaat wordt omgegaan met gebeurtenissen en tegenslagen en dat hier weinig of geen (blijvende) klachten aan worden overgehouden. Om (verergering van) klachten of problemen te voorkomen, wordt geadviseerd op de gebieden waarop een resultaat in het rode deel van de schaal is behaald, stappen te ondernemen. Bijvoorbeeld in de vorm van begeleiding door de Vitaliteit Expert.

Komt u in het rood

Dan is uw ´APK´ in de vorm van de berekening van uw officiële Vitaliteitfactor noodzaak. De uitkomst wordt met u besproken door een Vitaliteit Expert, die is opgeleid de resultaten van de Vitaliteitfactor te interpreteren en u te begeleiden naar de gewenste verandering(en).

Klik op "Check Je Vitaliteit" vandaag nog! (gratis vitaliteittest)

 
Wilt u meer informatie over de ins en outs van de Vitaliteitfactor kijk dan op de pagina "Wat is de de Vitaliteitfactor". Wordt u al begeleid door een hulp- of dienstverleners en wilt u echt weten wat de oorzaken van uw klachten of problemen zijn, vraag uw behandelaar/begeleider of hij bij u de Vitaliteitfactor wil laten afnemen. De behandelaar kan contact opnemen met de Vitaliteit Groep en zal één van onze Vitaliteit Experts inzetten.

Bent u professional en wilt u Vitaliteit Expert worden? Check dan de pagina "Opleiding". 
Banner VGNL Eerste Kennis en opleidingsinstituut 002 


Aanvraag berekening Vitaliteitfactor©


 
0 banner vacatures VGNL versie groepsites 001 A Button Doe de IGZ TEST basis 150p MET TEKST 002 UW VITALITEIT EXPERTS IN: 
Knop Kollom Locatie Vitaliteit Experts 002 Den BoschKnop Kollom Locatie Vitaliteit Experts 002 Den Haag
Knop Kollom Locatie Vitaliteit Experts 002 Zwolle


hOME PAGE VGNL basis lopende mensen 001 png