Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS
Steeds minder mensen zijn aangesloten bij een kerk of bij een groep met duidelijke regels wat betreft normen, waarden, overtuigingen en leven. Hierdoor kunnen mensen zich stuurloos en verloren voelen. 

Vragen als “Wat heeft mijn leven voor zin?”, “Waarom leef ik eigenlijk?”, “Wat moet ik met mijn leven?” kunnen dan een rol spelen. Wanneer het antwoord op (één van) deze vragen onbeantwoord blijft, kan dit het gevoel van eigenwaarde aantasten en uiteindelijk leiden tot depressie.20180222 Schema Vitaliteitfactor VF0301Q defZingeving is het zoeken naar de zin, de bedoeling of het doel van het leven of van grote gebeurtenissen in het leven, of het trachten dit doel zelf te scheppen. Zingeving kan gebaseerd zijn op geloof, rede en esthetiek.

Voorbeeldsituatie

De eerste vraag die wij stellen is: “Wat heb jij nodig om beter te functioneren”. Je vertelt dat je bent opgevoed in een gereformeerd gezin. De regels waren duidelijk, er was structuur en bepaalde dingen ‘deed je niet’, omdat dit ‘onfatsoenlijk’ was. Eenmaal volwassen vond je de regels van de kerk benauwend en heb jij je losgemaakt van het geloof of in ieder geval van de kerk.

Dit heeft lang als een bevrijding gevoeld, maar nu je ouder wordt, ben je ‘de weg kwijt’. Je hebtt geen vervanging kunnen vinden voor de duidelijke regels uit jouw opvoeding, waarvan jij je hebt afgekeerd, maar die wel richting gaven aan jouw leven. Je bent zoekende naar ‘houvast’, naar een richting in je leven, een doel.zingeving en vitaliteit - de denker - vitaliteitgroep.nlVoorkomende klachten in dit deelgebied zijn o.a.:

  • Levensvraagstukken
  • Geloofsvraagstukken
  • Burn-out
  • Depressie

Aanbod Vitaliteit Experts

Wanneer jouw Vitaliteitfactor (test + gesprek) is vastgesteld, zou het zomaar kunnen dat je op meer deelgebieden van jouw vitaliteit problemen ervaart.
Uit de resultaten van de Vitaliteitfactor, wordt al snel duidelijk wat er specifiek voor jou nodig is om je (mentale) vitaliteit te verbeteren of te herstellen.

Met een coach kun je onderzoeken wie jij bent, wat jouw wensen en mogelijkheden zijn, wat jouw levensdoel is en hoe je dit kunt bereiken. Naast begeleiding, kun je middels trainingen of workshops dichter bij jezelf komen en jouw weg weer voor je zien. Onze Vitaliteit Experts bieden tevens preventie en nazorg.Maak kennis met de professionals van Vitaliteit Groep:

Voor al jouw vragen en/of problemen kun je hier contact opnemen met een Vitaliteit Expert bij jou in de buurt. Klik op één van de namen om meer te weten over de achtergrond van jouw Vitaliteit Expert en het maken van een afspraak. Onze Vitaliteit Experts zijn zelfstandig professionals met een eigen praktijk.
Noord Nederland                              

foto Mariska Springer van Facebook 300p   Mariska Springer-Koenders      Foto Margreet Oosting 300x300p Profielpagina    Margreet Oosting


 
Midden en Zuid Nederland                                      


hestermorsdorf240  Hester Morsdorf                              Martin bij Notaris Stichting IGZ Plus 300x300  Martin Jan Melinga
                        
Banner Stokje Opleiding Vitaliteit Expert basisAanvraag berekening Vitaliteitfactor©

 
20190301 Button Vitaliteit Expert opleiding kollom 002

20190301 Banner Burn out campagne lang basis 001