Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS
Verschillende zaken hebben invloed op jouw mentale (psychische) gezondheid. De belangrijkste deelgebieden zijn:

Genetisch OMC Vitaliteit Factor

  • Voeding
  • Beweging
  • Rust
  • Genetische aanleg
  • Communicatie
  • Fysieke gesteldheid
  • (Chronische) lichamelijke ziekte


De individuele gebieden zijn niet de veroorzaker van klachten, maar een combinatie hiervan. Voeding is essentieel voor onze mentale (en fysieke) gezondheid. Denk aan de invloeden van roken, drank (ook koffie), medicatie en drugs, die een negatieve werking (kunnen) hebben. Minder voor de hand liggend zijn hormonen, zoals het stresshormoon cortisol en bijvoorbeeld adrenaline.20180222 Schema Vitaliteitfactor VF0301Q defOok hier zijn de combinaties tussen mentaal en fysiek duidelijk zichtbaar. Bij adrenaline bijvoorbeeld: bij voldoende aanmaak kan men op een hoger niveau presteren. Veelal is dit tijdelijk en zal het lichaam, maar ook de geest, gaan reageren met bijvoorbeeld vermoeidheid. Een groter bewijs voor een holistische aanpak is bijna niet mogelijk.

Beeldvorming Samenwerking OMC Vitaliteit Centra

Bij het meten van de vitaliteit zullen dus lichaam en geest meegenomen dienen te worden. De behandelaars van IGZ+ Vitaliteit Centra (lees: begeleiders) zijn: coaches, trainers, psychologen, opvoeddeskundigen, logopedisten et cetera. 

Deze mentale Vitaliteit Experts werken samen met de eerder genoemde fysieke Vitaliteit Experts. Samen begeleiden zij jou naar een betere kwaliteit van leven in samenhang met alle eventuele beperkingen op mentaal of fysiek gebied. Leven met een zo’n hoog mogelijke kwaliteit is met de juiste begeleiding voor iedereen mogelijk.

Meer lezen over Mentale Gezondheid? Ga naar de pagina’s PsychischWelzijn of Zingeving.Banner3 Opleiding Vitaliteit Groep basis2 Algemeen2

Aanvraag berekening Vitaliteitfactor©

 
20190301 Button Vitaliteit Expert opleiding kollom 002

20190301 Banner Burn out campagne lang basis 001


20180901 LOGO IGZ TEST NIEUW Z W DEF