Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS
In 2014 was het gemiddelde ziekteverzuim in Nederland 3,8%, wat relatief laag is ten opzichte van voorgaande jaren. Enkele verklaringen zijn een beperkte griepgolf en de economische omstandigheden. Als de mogelijkheid bestaat dat iemand zijn baan kan gaan verliezen, dan zal hij zich minder vaak ziek melden. Verkapt ziekteverzuim heeft ook gevolgen binnen organisatie, omdat de productiviteit dan ook vaak minder wordt. Minder vitale medewerkers zijn minder geconcentreerd en gefocust op hun werk dan vitale medewerkers.

Bovenstaand cijfer is een gemiddelde.
Het probleem van gemiddelden is dat gemiddelden eigenlijk niet bestaan, denk aan het gezin met 1,7 kinderen. Echter, het percentage is wel een graadmeter voor uw organisatie. Als het goed is, wordt het ziekteverzuim ook binnen uw organisatie bijgehouden. Tenslotte zijn er in veel gevallen (wanneer u niet goed verzekerd bent bijvoorbeeld) hoge kosten aan verbonden.

Orange Monday Academy - Statistieken ziekteverzuim per grootte bedrijf - CBS

Organisaties (vooral tussen de 10-250 medewerkers) zijn kwetsbaar en hebben vaak een schommelend en hoog percentage ziekteverzuim. Als in een bedrijf 3 van de 10 medewerkers langdurig ziek zijn, kan het percentage doorschieten naar boven de 10% . Ook grote organisaties hebben een hoog ziekteverzuim, denk aan politie en het onderwijs.

Checkt u de Vitaliteit van uw medewerkers?
Opvallend is dat veel organisaties heel goed weten hoeveel mensen ziek zijn geweest en vaak ook nog wel hoe lang. De vraag is, weet u ook welke medewerkers een goede Vitaliteit hebben? Wanneer u dit weet, is de preventie binnen uw organisatie in orde. Weet u het niet, dan is een afspraak met één van onze consultants nuttig. Door middel van de OMC Vitaliteitscan© (digitale test – training – coaching) weet u precies hoe vitaal uw medewerkers zijn en hoe wij samen kunnen zorgen voor een maximale Vitaliteit binnen uw gehele organisatie. Het resultaat: minder ziekteverzuim, meer werkplezier, meer bedrijfsresultaat!

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Martin Jan Melinga (klik op de link voor de contactgegevens).