Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS


Iedereen kan een keer ziek zijn

Zelden zieke werknemers? Dan kunt u zich gelukkig prijzen. Er is echter ook binnen uw organisatie een valkuil. Ziekteverzuim ligt gemiddeld rond de 3%. Dit cijfer maskeert echter niet het feit dat mensen binnen uw organisatie richting burn-out, depressie of erger gaan.

Iedereen kan een keer ziek zijn is de titel van deze pagina, het percentage ziekteverzuim is dan ook een gemiddelde. In sommige branches ligt het hoger en in andere weer lager dan gemiddeld. Zowel de uitschieters naar boven als naar beneden vragen onze aandacht.

Het kan zijn dat mensen zich niet ziek melden, terwijl zij dat eigenlijk wel zijn. Loyaliteit naar de organisatie kan een oorzaak zijn. Het kan echter ook dat de medewerker in kwestie niet wil laten weten dat hij ziek is vanuit carrièreperspectief of om andere redenen.


OMC Bedrijfsscan Ziekteverzuim


 

Veel vragen over ziekteverzuim vragen om antwoorden

Binnen veel organisaties heersen veel vragen omtrent ziekteverzuim en vooral het voorkomen daarvan. Sportprogramma, een gezonde kantine en andere vitaliteitmaatregelen worden nu al vaak getroffen binnen organisaties. Echter, vitaliteit is meer dan gezond eten en bewegen.

Waar veel organisaties behoefte aan hebben is preventief bezig zijn om werkverzuim te voorkomen. Werkverzuim kost een werkgever altijd geld, de medewerker dient te worden vervangen, het werk verloopt vertraging op en er komt extra druk bij collega’s. Ziekteverzuim kost werkgevers elk jaar miljarden euro’s. Ook of juist in een hoogconjunctuur zoals nu. 


Vitaliteit Groep Nederland heeft het antwoord. Een preventief programma waar iedere werknemer aan kan meedoen en dat zelfs als secundaire voorwaarde kan worden gezien. Werknemers én werkgevers zijn gebaat bij de VF Vitaliteit Analyse. Wilt u vrijblijvend met onze senior Vitaliteit Consultant hierover sparren, neem contact op met Martin Jan Melinga.


Zakelijke Markt VF Vitaliteit Analyse AANGEPAST 3

VF Vitaliteit Analyse Rapport       

De Vitaliteit Consultant kan in een kort tijdsbestek een analyse maken van uw organisatie. Hij schrijft a.d.h.v. deze analyse een rapport dat voor u de basis is om verdere stappen te ondernemen voor een blijvende vitaliteit. 

Wanneer u na ontvangst van het analyserapport kiest voor de VF Vitaliteit Analyse (1-3 maanden) of een Vitaliteit Programma voor een jaar, dan worden kosten van het rapport in mindering gebracht op de nieuwe offerte. Wij horen graag van u.20190301 Banner Vergroot je kennis en word Vitaliteit Expert VGNL 001