Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS
In de Oudheid werd door o.a. Plato al uitgegaan van het feit dat lichaam en geest één zijn. Wij vinden dat dit ook zo is. Banner Plato VGNL van twee naar drieeenheid 003Bij fysieke (lichamelijke) gezondheid zijn vergelijkbare deelgebieden als bij mentale gezondheid zichtbaar, deze worden alleen vaak anders ingevuld. Wij noemen hier de belangrijkste factoren van Fysieke Gezondheid:

Rust reinheid en regelmaat OMC Vitaliteit Centra

  • Voeding
  • Beweging (sport)
  • Rust
  • Genetische aanleg
  • (Chronische) lichamelijke ziekte
  • Mentale gesteldheid


Juist de combinatie van deze factoren maakt of jij je wel of niet ‘lekker in je vel’ voelt. We praten bewust niet van ‘goed’, tenslotte is dat een subjectief begrip en voor iedereen anders. Fysiek gezond zijn wordt door jou bepaald, bijvoorbeeld van a-sportief tot topsport. Dat wil niet zeggen dat degene die topsport beoefent een betere fysieke gezondheid heeft (in zijn of haar beleving) dan degene die geen sport beoefent. 

Fysieke Gezondheid is één van de drie hoofdgebieden van de Vitaliteitfactor waar Vitaliteit Experts mee werken. Fysieke Gezondheid is bij Vitaliteit Groep Nederland meer dan alleen lichamelijke gezondheid. Bewegen en voeding zijn de 3 andere bestandsdelen van het Fysieke deel van de Vitaliteitfactor:20180222 Schema Vitaliteitfactor VF0301Q defIGZ+ Vitaliteit Centra heeft behandelaars of begeleiders die juist op de diverse deelgebieden werkzaam zijn als generalist of specialist. Denk aan voedings- en bewegingsdeskundigen, fysiotherapeuten, maar ook coaches.

Meer lezen over Mentale Gezondheid? Ga naar de pagina LichamelijkBeweging of VoedingMaak kennis met de professionals van Vitaliteit Groep:

Voor al jouw vragen en/of problemen kun je hier contact opnemen met een Vitaliteit Expert bij jou in de buurt. Klik op één van de namen om meer te weten over de achtergrond van jouw Vitaliteit Expert en het maken van een afspraak. Onze Vitaliteit Experts zijn zelfstandig professionals met een eigen praktijk.

Noord Nederland                              

foto Mariska Springer van Facebook 300p   Mariska Springer-Koenders      Foto Margreet Oosting 300x300p Profielpagina    Margreet OostingRandstad

peter pakvis  Peter J. Pakvis                               margriet van as 300x300  Margriet Pakvis-Van AsMidden en Zuid Nederland                                      


hestermorsdorf240  Hester Morsdorf                              Martin bij Notaris Stichting IGZ Plus 300x300  Martin Jan Melinga

                        


Banner3 Opleiding Vitaliteit Groep basis2 Algemeen2


Aanvraag berekening Vitaliteitfactor©

 
20190301 Button Vitaliteit Expert opleiding kollom 002

20190301 Banner Burn out campagne lang basis 001


20180901 LOGO IGZ TEST NIEUW Z W DEF