Facebook Twitter Contact LinkedIN RSS
De Vitaliteit Consultant actief binnen Vitaliteit Groep Nederland, is iemand die expert is op het gebied van ‘vitaliteit’ en advies geeft aan organisaties en bedrijven. Zowel wat betreft de vitaliteit van uw werknemers, als betreffende uw bedrijfsvoering.

Onze Vitaliteit Consultants hebben de kennis in huis, die ontbreekt bij onze opdrachtgevers of op zijn minst aanvullend is op de kennis die de opdrachtgever heeft. Onze consultants zijn van het begin tot het eind van het traject van de VF Vitaliteit Analyse betrokken bij ‘de case’, coördineren en geven de opdrachtgever advies.

Onze consultants zijn altijd zelfstandige professionals. Vitaliteit Groep Nederland staat garant voor de kwaliteit van haar consultants, trainers en coaches.Content Vitaliteit Analyse VF Analyse mensen 001cProcedure VF Vitaliteit Analyse
De VF Vitaliteit Analyse geschiedt op basis van het uitvoeren van collectieve Vitaliteitfactoren (VF). Het eerste contact met een opdrachtgever is via onze Vitaliteit Consultant, tevens geaccrediteerd Vitaliteit Expert voor de zakelijke markt. Deze heeft (meestal samen met de organisatie) een analyse gemaakt van de organisatie. Veelal zal hier de VF Vitaliteit Analyse voor worden ingezet (de Vitaliteitfactor is onderdeel van deze analyse/scan). Zo zet u de eerste stap op weg naar een vitale organisatie.

Onze consultants zijn naast adviseur, ook altijd trainer of (executive) coach, waardoor zij vanaf het begin (offertestadium), tijdens de diverse processen (training & coaching) tot aan het eind (eindrapportage) betrokken zijn bij het gehele traject, ook als dit over een langere periode is. Hierdoor kan onze adviseur blijven sturen teneinde een maximale vitaliteit binnen de organisatie te realiseren.Content Vitaliteit Analyse VF Analyse 001bAdviesrapport
Bij de Vitaliteit Groep is het adviesrapport een dynamisch product dat continu wordt bijgewerkt aan de hand van de ontwikkelingen binnen de organisatie (of onderneming). De consultant gaat samen met u aan de slag om het missende puzzelstukje aangaande vitaliteit te vinden en te implementeren. Het schrijven van het adviesrapport vraagt ongeveer één á twee weken, afhankelijk van de complexiteit en de grootte van de onderneming.
 
Het verbeteren van de vitaliteit binnen een organisatie vraagt vaak aanpassing van gedragspatronen en vaardigheden om te leren omgaan met de gewijzigde omstandigheden. Vandaar dat zowel training als (team)coaching wordt toegepast om het maximale resultaat te behalen.

Een traject met de VF Vitaliteit Analyse beslaat in de meest ideale situatie een periode van ongeveer één jaar, van zomer tot zomer, maar een traject van 3 of 6 maanden is uiteraard ook mogelijk. Bij het eenjarige programma vindt de start plaats in september (na de vakantie) of in januari. Met een interval van ongeveer 4 maanden wordt de VF Vitaliteit Analyse uitgevoerd (scan + training + coaching). Tussentijds werken werknemers met individuele of groepsprogramma’s aan de verhoging van de vitaliteit.

De Vitaliteit Groep beschikt over een landelijk netwerk van Vitaliteit Consultants, Trainers en Coaches (allen Vitaliteit Experts) .

Meer informatie? 
Maak een afspraak met Martin Jan Melinga, Vitaliteit Consultant bij bij Vitaliteit Groep Nederland of bel (06-42931346) of mail naar 

Banner Kennis en opleiding VE basis 002 def STOKJE GROEN